KNA Schoolorkest 2017

Schoolorkest

De wekelijkse muzieklessen op de basisschool zijn op zondagochtend 21 mei afgerond. Kinderen hebben tot dat moment veel instrumenten langs zien komen maar niet veel tijd gehad om het ook echt zelf eens te ervaren. Een workshop van 30 minuten om verschillende instrumenten te proberen geeft de kinderen wel een idee wat ze leuk vinden, maar dan heb je nog steeds niet veel gespeeld.

Om de kinderen meer tijd en gelegenheid te geven om te ontdekken wat ze leuk vinden, sluiten we het schooljaar af met een Schoolorkest. Het uitgangspunt is dat alle kinderen van groep 4 en 5 hieraan gratis deel mogen nemen. Vanwege combinatie klassen mocht groep 6 ook nog meespelen. En zodoende spelen nu 25 kinderen mee in het schoolorkest!!

Op 1 juni zijn we in kleine groepjes met de repetities gestart. De kinderen konden een instrument kiezen om te leren spelen. Het orkest bestaat nu uit 3 groepen: slagwerkers, koperblazers en blokfluiters. Naast het leren spelen van een instrument moeten de kinderen ook naar elkaar gaan luisteren en natuurlijk naar de dirigent kijken. Op korte termijn hebben de kinderen al ontzettend veel geleerd en het is inmiddels tijd geworden om met het gehele orkest te gaan repeteren. Om het schooljaar leuk af te sluiten geven we voor de ouders nog een

Schoolorkest Concert

op donderdag 13 juli van 15:15 tot 15:30

in Den Hoge Dries.

 

 

 

KNA Schoolproject 2017 afgerond

Muziek op de basisschool.

Een intensieve periode van wekelijkse lessen is weer tot een einde gekomen. En dat ronden we elk jaar af met een leuke voorstelling. Hierbij kunnen de kinderen van groep 3, 4 en 5 laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Groep 3 slaat erop los met de boomwhackers en kunnen al prima samenspelen met KleinKunst. De kinderen van groep 4 en 5 laten zich vooral zingend horen. Daarnaast konden de kinderen eens proberen te spelen op de echte instrumenten van de fanfare. Slagwerk was dit jaar (en afgelopen jaar ook al) heel populair, nog een paar jaar geduld maar dan loopt er weer een drumband over straat :-) Liefhebbers voor het koper waren er ook genoeg, lekker proberen op de bugel, trompet, hoorn, trombone, bariton en de grootste van allemaal de bas! Ook waren er kinderen die kozen voor de blokfluit en de saxofoon, voor ieder wat wils dus.

Alle kinderen krijgen de mogelijkheid om gratis 3 proeflessen te volgen. En met trots melden we dat hier veel gebruik van wordt gemaakt. We gaan snel aan de slag om dit allemaal in te plannen.

 

KNA Schoolproject 2017

KNA Schoolproject 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We willen alle kinderen van de basisschool, familie en vrienden van harte uitnodigen voor de feestelijke afsluiting van het muziekproject op de basisschool. Dit evenement wordt gehouden in De Hoge Dries te Schijf.

Dit willen jullie toch niet missen!

Op zondagochtend 21 mei om 9:45 zijn de leerlingen van groep 3, 4 en 5 van harte welkom. De leerlingen gaan dan een laatste maal de liedjes oefenen samen met de muzikanten van KNA en krijgen ook de kans om op echte instrumenten te gaan spelen. Natuurlijk onder professionele begeleiding.

Vanaf 11:00 zijn alle ouders van harte welkom voor het concert dat verzorgd wordt door de leerlingen. Bovendien zullen alle leerlingen een getuigschrift krijgen waarop staat dat ze het muziekproject tot een goed einde hebben gebracht. Rond 12:00 zal het afgelopen zijn.

Muzikale groeten namens KNA

 

KNA Benefiet concert 2017

KNA Benefiet concertKNA Benefiet concert tegen MS
Er kleven veel mooie herinneringen aan ons eerste benefiet concert tegen MS in 2015. Het concert werd destijds gehouden in Achtmaal met fanfare St. Martinus en muziekvereniging Wernhout Vooruit. Naast een leuke financiële bijdrage aan team SWAZ was het bovenal een enorm leuke middag. Ondanks de serieuze ondertoon, want MS is een verschrikkelijke ziekte.

Geld voor onderzoek
is dan ook nog altijd hard nodig.

Klimmen tegen MS is een mooie manier om aandacht te vragen voor deze ziekte. 1, 2 of 3x op de fiets of lopend de Mont Ventoux beklimmen is een enorme prestatie. Een uitdaging die Nicole van Kalmthout samen met vele anderen ook zal aangaan, ondanks het feit dat ze zelf MS heeft. Het lef van Nicole raakt ons en we willen haar graag een financiëel steuntje in de rug geven door opnieuw een benefiet concert te houden tegen MS. Dus kom naar het benefiet concert op zondagmiddag 7 mei en doe ook een duit in het zakje.

Ad en Marian jullie zijn voor altijd in ons hart.

 

Bekijk hier de officiële promotiefilm van Klimmen tegen MS. Beeld zegt immers meer dan 1.000 woorden!

KNA Jeugdkamp 2017

Het KNA Jeugdkamp is een feit, wat een fantastisch weekend heeft onze jeugd beleefd.

Op vrijdagavond is het weekend aangevangen met de oudere jeugdleden. Lekker eten en vooral veel vermaak. Met weinig slaap is iedereen op zaterdagochtend opnieuw aan de slag. Diverse workshops, iets creatiefs, beetje uitrusten, samen bewegen. Ook de jongste leden zijn nu van de partij. En elk jaar opnieuw zijn we supertrots op de oudere leden die onze jongste leden met open armen ontvangen om er samen een prachtig weekend van te maken. De zondag stond in het teken van de voorstelling. Na de slaap uit de ogen te hebben gewreven nog snel de puntjes op de i zetten. En dan is het eindelijk zover, de voorstelling met muziek en dans. Rond de klok van 16:00 is het afgelopen en kijken we terug op een zeer geslaagd weekend.

Hou de site in de gaten! Ik probeer de foto's snel toe te voegen :-)

Chapeau voor de organisatie, die alles uit de kast heeft gehaalt om dit weekend te organiseren, stuk voor stuk helden!

 

POP TOP 2000 Kermis 2016

Een geweldige start van de Schijfse Kermis. Super trots op KNA en CB Muziekschool, want samen hebben we een fantastische show neergezet. We hadden veel publiek (stiekem meer dan verwacht dus nog snel extra stoelen erbij). Achteraf hebben we veel complimenten mogen ontvangen. Muzikaal gezien een leuk optreden samen met het combo en al het zangtalent.

POP TOP 2000

 POP TOP 2000KNA goes POP
Op vrijdagavond 8 juli organiseert KNA een echt Top 2000 concert. Kom ook en geniet van de beste muziek uit de pophistorie.

Natuurlijk geen 2000 nummers, maar wel een prachtige mix van hedendaagse en oudere popmuziek. Je kunt denken aan gouden oude van The Beatles, ABBA, Queen tot veel recentere muziek zoals Valerie, Feeling Good en Animals. Het is voor ons geweldig om samen te kunnen werken met CB Muziekschool en het vele zangtalent dat daar les krijgt van onze lokale heldin Margot Roeken. Voor de meeste zangers of zangeressen is het optreden met een compleet orkest, dat bovendien is aangevuld met een geweldig combo, een unieke ervaring. Wij zorgen voor veel variatie in muziek waarbij er voor iedereen in het publiek zeker een nummer bij zal zijn waarop je los kunt gaan.

Ook de after party met Ladies First is een niet te missen feestje.

Reserveer of bestel kaarten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom genieten op vrijdagavond in de muziektent op het kermisterrein in Schijf.