Op reis met KNA

Er staat een mooi en ontspannen weekend voor de boeg met diverse optredens van de fanfare en leuke activiteiten. Het weekendje weg naar het zuiden van Limburg is gepland op zaterdag 23 juli en zondag 24 juli en is bedoeld voor alle leden, familie en vrienden.

We overnachten in Abdij Rolduc in Kerkrade. Alle kamers hebben een eigen toilet en douche of bad. Abdij Rolduc is het grootste abdijcomplex van de Benelux en behoort tot de belangrijkste religieuze monumenten van Nederland. De abdij heeft een rijke geschiedenis van meer dan 900 jaar oud. De omgeving van de abdij heeft ook veel moois te bieden. In de abdij zelf geniet je vooral van de rust en de stilte, die past bij deze locatie. 

 

Download het deelname formulier hier.

 

Zaterdagmiddag

We gaan op zaterdagochtend met eigen vervoer naar Valkenburg om samen een leuke middag te hebben. Ben je sportief, creatief of hou je van een uitdaging? Dan is er voldoende keus om na de lunch een leuke activiteit te doen.

Mountainbike in de mergelgrotten

We maken onze helmen stevig vast. En controleren voor de laatste keer onze verlichting. Daarna verdwijnen we op onze mountainbikes één voor één achter onze gids het donkere gat in. Heel even nog profiteren we van de verlichting bij de opstapplek, maar direct na de eerst bocht is het aardedonker.

Let op, de minimale lengte voor deelname is 1,40m.

 

 

 

Avontuurlijke grottentocht

Een ondergrondse doolhoftocht, dat belooft wat! We volgen de gids het donkere gangenstelstel in. In het licht van onze lampjes geeft de mysterieuze omgeving zich een klein beetje prijs. Soms smalle, lage gangetjes waarbij bukken onvermijdelijk is en dan weer brede mergelgangen met hoge plafonds. Totaal gedesoriënteerd komen we aan bij de eerste poort. We lezen de opdracht en gaan aan de slag.

 

 

 

MergelWorkshop

Professionele mergelbeeldhouwers begeleiden de mergelworkshops en dagen u uit uw grenzen te verleggen en uw eigen kunstwerk van mergel te vervaardigen. Van eenvoudige theelichtjes en naamplaatjes tot wijnkoelers, kandelaars en 3-D sculpturen naar uw eigen idee.

Na de workshop kan je nog rondkijken in Mergelrijk.

 

 

 

Mystery House – Escape Room

De Escape Rooms in het Mystery House zijn elk gebaseerd op films, die als vloek in deze oude bioscoop achtergebleven zijn. Elke kamer heeft een eigen thema, een eigen verhaal, en een eigen oplossing. Alleen door goed samen te werken en elkaars kennis optimaal te benutten kunnen deelnemers alle hints in de kamer vinden. Een zenuwslopend spel vol spanning en plezier, waarbij samenwerken de 'sleutel' tot succes is!

Let op, de minimale leeftijd voor deelname is 12 jaar.

 

 

 

 Zaterdagavond

In de avond zijn we te gast bij Fanfare Harpe Davids te Brunssum. We starten de avond met een gezamenlijk diner. Aansluitend gaan we met beide fanfare’s op het podium zitten en spelen we afwisselend muziek om zo een toch wel bijzonder concert te geven. Na afloop van het concert begint de afterparty met het nodige entertainment, waarvan ik nu nog niet te veel wil verklappen.

Zondagochtend

Naast het ontbijt en uitchecken heb je alle tijd voor jezelf. Een lekkere wandeling in of rondom Rolduc is zeker aan te raden, maar uitslapen is ook een goede optie.

Zondagmiddag

Valkenburg leeft van het toerisme en de kasteelruïne is naast de mergelgrotten een echte trekpleister. Aan de voet van de kasteelruïne Valkenburg gaan we na de lunch een concert verzorgen. Bij goed weer mogen we rekenen op veel toeristen, die het moment aan zullen grijpen om even tot rust te komen en naar ons optreden te luisteren.