KNA Schoolorkest 2017

Schoolorkest

De wekelijkse muzieklessen op de basisschool zijn op zondagochtend 21 mei afgerond. Kinderen hebben tot dat moment veel instrumenten langs zien komen maar niet veel tijd gehad om het ook echt zelf eens te ervaren. Een workshop van 30 minuten om verschillende instrumenten te proberen geeft de kinderen wel een idee wat ze leuk vinden, maar dan heb je nog steeds niet veel gespeeld.

Om de kinderen meer tijd en gelegenheid te geven om te ontdekken wat ze leuk vinden, sluiten we het schooljaar af met een Schoolorkest. Het uitgangspunt is dat alle kinderen van groep 4 en 5 hieraan gratis deel mogen nemen. Vanwege combinatie klassen mocht groep 6 ook nog meespelen. En zodoende spelen nu 25 kinderen mee in het schoolorkest!!

Op 1 juni zijn we in kleine groepjes met de repetities gestart. De kinderen konden een instrument kiezen om te leren spelen. Het orkest bestaat nu uit 3 groepen: slagwerkers, koperblazers en blokfluiters. Naast het leren spelen van een instrument moeten de kinderen ook naar elkaar gaan luisteren en natuurlijk naar de dirigent kijken. Op korte termijn hebben de kinderen al ontzettend veel geleerd en het is inmiddels tijd geworden om met het gehele orkest te gaan repeteren. Om het schooljaar leuk af te sluiten geven we voor de ouders nog een

Schoolorkest Concert

op donderdag 13 juli van 15:15 tot 15:30

in Den Hoge Dries.